Måndag i Almedalen!

Denna dag började tidigt ( dock inte lika astidigt som gårdagen) Vi bestämde oss för att gå på  frukostseminarium där ämnen som ungas privatekonomi, stress och den oväntade uppstickaren bröd stod på schemat. Efter intressanta samtal bar det iväg ut på Visbys snirkliga gator i jakt på de bästa gratisprylarna, vi fann skavsårsplåster och apotekets monter vann denna inofficiella tävling övertygande.


På eftermiddagen splittrades gruppen till två och vi besökte seminarium om att man ska prata med unga istället för om unga. Den andra delen av gruppen besökte en smockfull källare där ett samtal om hur man ska sluta normalisera rasism ägde rum.


Lovisa, Sofie och Maria från #ungapålandsbygden

Seminariet om unga hade enligt oss en god grundtanke och många intressanta tankar delades. Vi upplevde dock att en röd tråd saknades. Kanske kunde man ha berättat om vad som kunde ha förbättrats istället för att påpeka det som idag görs fel. Tyvärr saknade vi närvaron av fler vuxna i samtalet. Något som däremot gjorde oss glada och stolta var det som vi egentligen redan visste, att det finns många engagerade ungdomar som jobbar hårt för ett bättre klimat mellan människor och minskar gränserna mellan unga och vuxna.

Seminariet som feministiskt initiativ anordnade var väldigt intressant och även viktigt, men vi ska inte skriva ett längre inlägg nu då det redan är långt så vi återkommer med ett lite mer utförligt inlägg senare i veckan!


Nu ska vi gå och lägga oss, förutom Maria som säger att hon "ska käka Chips till hon dör". Allt är alltså som vanligt..

God natt!


Elin Jansson, Maria Broberg, Maja Andersson och Niklas Björkegren